Modal - vascoza de fag pentru confort si durabilitate

Modal - vascoza de fag pentru confort si durabilitate
 
Modalul este un tip de vascoza obtinut exclusiv din celuloza copacilor de fag care a devenit o optiune populara in industria textila datorita proprietatilor sale superioare fata de vascoza si bumbac.
 
Modalul reprezinta o alegere excelenta in industria textila datorita proprietatilor sale superioare, durabilitatii si caracterului sau ecologic. Aceasta fibra inovatoare a castigat teren inlocuind treptat bumbacul si atragand atentia producatorilor si consumatorilor din intreaga lume datorita texturii sale placute la atingere comparativ cu lana si rezistentei superioare fata de bumbac. Modalul este o optiune versatila si confortabila, oferind o gama larga de aplicatii in industria textila.

Articole din modal Hermina
Noi – compania Hermina - am descoperit modalul acum 5 ani, cand am colaborat cu o mare companie din UE si am avut ocazia sa lucram cu acest material. In urma cercetarilor noastre si a experientei acumulate, am decis sa producem articole din modal, alegand sa folosim fire de la prestigioasa companie Miroglio Italia. Acest fir este fabricat in UE si este certificat OEKO TEX - fapt ce garanteaza ca produsele sunt fabricate din materii prime care nu contin substante nocive pentru sanatatea umana si pentru mediu.
 
La momentul actual, producem o gama variata de articole din modal. La Hermina gasiti bluze, pulovere, rochii, fuste si alte articole in compozitia carora gasiti firul de modal.  Ne bucuram foarte mult si apreciem in mod deosebit faptul ca clientii Hermina indragesc produsele noastre din modal, le acorda incredere si le caractezireaza ca fiind elegante si rafinate.

Istorie
Modalul a fost initial dezvoltat in Japonia in anii 1950. In prezent, cea mai mare parte a modalului este produsa de compania austriaca Lenzing AG, care detine marca inregistrata pentru acest material; marcile sale includ Lenzing Modal, China Modal si Formatex.

Utilizare
Modalul este utilizat pe scara larga in industria textila, atat pentru imbracaminte, cat si pentru textile de uz casnic. Stofa modala poate fi o tesatura tricotata sau tesuta. Aceasta fibra se integreaza perfect cu alte fibre textile precum bumbacul, lana, matasea si fibrele sintetice. Modalul este folosit in productia de bluze, fuste, tricouri, lenjerii de pat, halate de baie, materiale pentru mobila si diverse alte produse textile.

Proprietati superioare
Modalul se remarca prin proprietatile sale superioare fata de vascoza si bumbac. Acesta are o rezistenta impresionanta la contractie sau intindere, putand fi mercerizat pentru a obtine un aspect lucios si o rezistenta sporita a tesaturilor. Fibrele preiau si pastreaza vopseaua cu usurinta rezultand culori profunde, stralucitoare si nu produc sangerari in timpul curatarii. Aceasta fibra este mai matasoasa si mai moale, fiind adesea utilizata in productia de lenjerie de corp. De asemenea, modalul este cu 50% mai absorbant decat bumbacul, mentinandu-si culoarea chiar si dupa mai multe spalari. Aceste caracteristici il fac potrivit pentru imbracamintea activa. In perioada calda, datorita proprietatilor sale de absorbtie articolele din modal confera o senzatie de racoare pe piele.

Productie ecologica
Modalul a castigat popularitate si din perspectiva durabilitatii si impactului asupra mediului. Un studiu realizat de Universitatea din Utrecht, Olanda, a evidentiat faptul ca modalul are un impact ecologic de aproximativ 100 de ori mai mic decat bumbacul, in ceea ce priveste poluarea apei si solului, consumul de resurse si incalzirea globala. Productia de modal necesita, de asemenea, cu pana la 6 ori mai putina apa decat cultivarea bumbacului. Prin urmare, modalul se dovedeste a fi o alternativa sustenabila la bumbac.


 

 
Un alt aspect remarcabil al modalului este angajamentul companiei Lenzing in dezvoltarea unor procese de productie inovatoare si tehnologii non-toxice, care permit conservarea resurselor si minimizarea emisiilor. Prin utilizarea acestor metode, Lenzing a reusit sa reduca impactul asupra mediului inconjurator.

Intretinere
Ingrijirea adecvata a hainelor si lenjeriei din modal este esentiala pentru a le mentine in stare buna si pentru a le prelungi durata de viata. Iata cateva sfaturi despre cum sa spalati si sa uscati aceste produse:
 
- Verificati eticheta: inainte de a spala articolele din modal, cititi intotdeauna etichetele de ingrijire. Acolo veti gasi informatii specifice despre temperatura, instructiuni speciale si recomandari pentru curatare.
 
- Temperatura apei: modalul poate fi spalat la o temperatura a apei de maxim 30 grade, maxim 800 turatii. Cu toate acestea, asigurati-va ca respectati instructiunile de pe eticheta si ca nu exista cerinte speciale pentru anumite articole sau accesorii.
 
- Evitati inalbitorul de clor: nu utilizati inalbitor de clor pe produsele din modal, deoarece poate decolora si slabi fibrele.

- Uscarea la temperatura joasa pana la medie ridicata: modalul ar trebui sa fie uscat la o temperatura scazuta pana la medie ridicata in uscatorul de haine. Este recomandat sa il luati din uscator cand este inca usor umed, pentru a reduce formarea ridurilor. Daca indepartati imediat hainele modale tricotate din uscator si le indoiti sau le atarnati, acestea vor fi rezistente la incretire. In cazul tesaturilor tesute modale, sau a unor combinatii cu alte tipuri de fire, poate fi necesara calcarea usoara pentru a le pastra un aspect proaspat si neted.

- Amestecuri de material textil: daca aveti articole din amestecuri de material textil, cum ar fi matasea/modal sau lana/modal, respectati instructiunile de ingrijire pentru cea mai delicata fibra din amestec. Astfel, veti asigura o ingrijire adecvata si pentru celelalte componente ale produsului.

Prin urmarea acestor sfaturi simple, veti putea pastra hainele si lenjeria din modal intr-o forma excelenta, mentinandu-le aspectul placut si durabilitatea pe termen lung.

Concluzie
Asadar, modalul este alegerea excelenta in industria textila datorita proprietatilor superioare, durabilitatii si caracterului ecologic. O alternativa sustenabila la bumbac, acest material inovator ofera confort, rezistenta si o senzatie placuta la atingere. Prin ingrijire adecvata, va puteti bucura de hainele dumneavoastra din modal, combinand stilul si confortul cu un impact pozitiv asupra mediului.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!